Preskoči na vsebino


Zakramenti

KRSTI
V župniji imamo krščevanje otrok vsako prvo nedeljo v mesecu pri sveti maši ob 10.30. Priprava na krst je v soboto pred krstom, ob 18. uri. Starši morajo prijaviti krst svojega otroka vsaj en mesec pred krstom. S seboj prinesite družinsko knjižico in rojstni list otroka.

BOTRI
Problem botrstva je vedno velik. Zelo na kratko povedano glede vprašanja, kdo je lahko boter, je naslednje: Boter mora biti odrasel kristjan. Imeti mora vse zakramente in obiskovati nedeljsko sv. mašo. Če je poročen, mora biti cerkveno poročen. Kdo živi v civilnem zakonu ali v izvenzakonski skupnosti, ne more biti boter in ne sme prejemati zakramenta spovedi in sv. obhajila. Če je bil nekdo cerkveno poročen in je ločen, a živi sedaj sam, je lahko boter. Boter mora biti tudi praktičen kristjan (redno prejema zakramente).
Vse, o botrstvu dobite v brošuri. Klikni tukaj!

POROKE
Prijava je potrebna mesec dni pred poroko. Potrebni dokumenti: Krstni in samski list, potrdilo o tečaju za zaročence, veroučno spričevalo.

OBHAJILO BOLNIH
vsak 1. petek v mesecu, po dogovoru lahko tudi vsak teden – za PREVIDEVANJE kadarkoli!

POGREB
Za pogrebe je dobro, če pred odhodom na Žale, pokličete v župnišče, da se dogovorimo vse potrebno za pogreb. Z Žal pa se nato z mrliškim listom pokojne(ga) oglasite v župnišču, da uredimo vse potrebno.

PRILOŽNOST ZA SVETO SPOVED – ZAKRAMENT SPRAVE
Pred in med vsako mašo ob nedeljah in praznikih. Pred božičem in pred veliko nočjo imamo v župniji spovedna večera. Za datume je potrebno slediti župnijska Oznanila.
Ob vsakem času, če je nujno lahko pokličete spovednika.
Lokacija:
Print Friendly and PDF