Preskoči na vsebino


Dejavnosti v župniji 2020/21

Molitvena skupina se srečuje mesečno, vsak drugi četrtek ob 14.30 v cerkvi.

Mladinska srečanja se bodo pričela v petek, 25. 9., ob 19.30 uri. Vsi »stari« in »novi« mladinci vabljeni, zlasti še »novopečeni« mladinci iz 1. letnika. PRIDI!!!

Italijanščina. Otroci od 6. razreda dalje lahko izberejo tudi učenje italijanščine. Začetek bo v oktobru (datum bo sporočen naknadno - prijave sprejemamo ob vpisu otrok).

Kitara. Prav tako v oktobru se bo pričel tečaj kitare za otroke, ki bi se radi naučili igranje tega inštrumenta (datum bo sporočen naknadno - prijave sprejemamo ob vpisu otrok).

Družinski pevski zbor. Prevečkrat pozabljamo, da ima lepo cerkveno »korovsko« petje svoj izvor v ljudeh, ki dajo svoj pevski »inštrument« na razpolago. Oblikovanje le-tega pa se prične že v mladosti. Zato tudi v letošnjem letu vabimo vas, dragi starši, da skupaj s svojimi otroki, ki obiskujejo osnovno šolo, pridete na prvo srečanje družinskega pevskega zbora, ki bo v četrtek, 24. 9., ob 18. uri. Prav je, da pri bogoslužju sodeluje vsa družina, četudi starši nimate dobrega posluha. PRIDITE.

Ministranti bodo imeli svoje prvo srečanje v soboto, 26. 9., ob 9. Dobimo se pred župniščem.

Kateheza za odrasle. Vsak tretji četrtek v mesecu, ob 19. uri bodo srečanja za odrasle (POGOVORI O VERI). Letošnje leto bomo nadaljevali z razmišljanji o desetih božjih zapovedih. Prvo srečanje bo v četrtek, 15. 10.
Vabljeni vsi, ki ste pripravljeni skupaj v skupini poglabljati svojo vero in se pogovarjati o temeljnih verski vprašanjih. Zlasti pa ste vabljeni starši birmancev.

Mešani pevski zbor ima pevske vaje vsak četrtek ob 20. uri. Pevci vabijo v svoje vrste nove pevce in pevke. Z vajami pričnejo 5. 9.

Asistenti imajo srečanja vsak prvi petek v mesecu. Prvo srečanje bodo imeli v petek, 2. 10., ob 19. uri z začetkom pri sveti maši.

Zakonska skupina »MI« ima srečanje vsako drugo sredo v mesecu. S srečanji začne v sredo, 14. 10., ob 20. uri v župnišču.

Zakonska skupina »MIDVA« ima srečanje tretji petek v mesecu. S srečanji začne v sredo, 16. 10., ob 20. uri v župnišču.

Biblični krožek ima srečanja vsak drugi četrtek v mesecu. Prvo srečanje bo  8.10., ob 19.30.

Družabniki imajo redna srečanja vsako prvo sredo v mesecu. Prvo srečanje bo v četrtek, 7. 10., ob 19.

ŽPS ima redna srečanja vsako tretjo sredo v mesecu. Prvo srečanje bo v sredo, 23. 9., ob 20. uri, z začetkom v cerkvi. Tajništvo ŽPS pa bo imelo prvo srečanje v petek, 11. 9., ob 19.45. uri.

Literarni večeri bodo vsako četrto sredo v mesecu po večerni sveti maši ob 19. 45 v župnijski dvorani. Z gosti se bosta pogovarjali ga. Manica Ferenc in ga. Ana Pavlek. Seveda pa boste k sodelovanju povabljeni tudi vsi, ki se boste literarnih večerov udeležili. Glede literarnih večerov v letošnjem pastoralnem letu se bomo odločali na podlagi COVID-19 »slike«.

Krožek za klekljanje  ima svoja redna srečanja ob sredah, ob 9. uri. Prvič v sredo, 7. 10.

Krožek za vezenje ima srečanja ob četrtkih ob 17. uri. Prvič v četrtek, 24. 9.

Čistilni servis. V naši župniji deluje skupina, ki skrbi za čistočo našega svetišča. Žene, ki čistijo cerkev, pastoralni del in tudi okolico cerkve, le-te čistijo večinoma ob ponedeljkih ali torkih. Vabijo pa nove pridne roke, da bi jim pomagale. Prav tako prosimo za pomoč pri čiščenju cerkve sv. Jurija. Tudi tam je potrebno vsak teden očistiti cerkev. Prosim vse, ki bi bili pripravljeni pomagati pri čiščenju, da se oglasite v župnišču, ali pa po telefonu.

Krasilci in krasilke. Naša cerkev je vedno lepo okrašena. To ni nekaj samoumevnega. Za to je potreben čas in talent. Vabim vas, da se pridružite našim krasilcem in krasilkam in jim ponudite pomoč. Prijave sprejemamo v župnišču.

Menim, da mi ni potrebno posebej poudariti, da ste k vsem skupinam vabljeni tudi novi člani. Skupine bodo živele samo toliko, kolikor smo se sami pripravljeni udejstvovati in dati na razpolago svoje talente.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF