Preskoči na vsebino


Delavnice molitve in življenja (DMŽ)

Z novim pastoralnim letom bomo v naši župniji skušali poglobiti svojo vero. Zato bomo iskali pot k izvirom naše vere. Menim, da je prav, da to storimo tudi na področju svoje molitve in duhovnosti. V ta namen smo v svojo sredo povabili redovnico s. Hermino Nemšak, ki vodi Delavnice molitve in življenja (DMŽ). Sama je o njih napisala naslednje:
 

»DMŽ so šola molitve, šola življenja in šola apostolata ter tudi orodje nove evangelizacije.
Ustanovitelj tega služenja v Cerkvi je br. Ignacio Larrañaga, v Španiji rojeni kapucin, ki deluje v Čilu. V Sloveniji so z DMŽ začeli bratje kapucini leta 1994.
DMŽ obsegajo 15 srečanj, po eno srečanje na teden, ki traja 2 uri.
Vsako srečanje vključuje branje in premišljevanje odlomka Svetega pisma; katehezo, ki med drugim oznani Očetovo brezpogojno ljubezen, zrelo vero, izročitev, bratsko dobroto, skrb za uboge, apostolsko vnemo… Spoznavamo različne molitvene načine, kot so: molitveno branje, molitev poslušanja, občestvena molitev, kontemplativna molitev, … Na ta način se učimo vstopati v zaupen in pristen osebni odnos z Bogom.
Vse to udeležence DMŽ vztrajno vabi naj poglobijo oziroma preoblikujejo svoje življenje po evangeljskih vrednotah.
DMŽ so namenjene vsem vernikom: župnijskim sodelavcem, članom cerkvenih skupin, mladim nad 18 let, odraslim, upokojencem, samskim, zakoncem, od cerkve oddaljenim, tistim, ki ne morejo prejemati zakramentov.
Spoštovani župnijski sodelavci, člani cerkvenih skupin, mladi nad 18 let, odrasli, upokojenci, samski, zakonci, ovdoveli, brezposelni, od cerkve oddaljeni, tisti, ki ne morete prejemati zakramentov in vsi ostali prisrčno povabljeni na uvodno srečanje Delavnice molitve in življenja v petek, 13. septembra 2013 v župniji Ljubljana - Stožice po večerni maši, ki je ob 19.00 uri v župnijski cerkvi. Uvodno srečanje je namenjeno predstavitvi delavnice molitve in življenja; spoznali bomo njeno naravo, delovanje, vsebino, učinkovitost. Pridite in poglejte. Lepo povabljeni!«

s. Hermina Nemšak FBS

Lokacija:
Print Friendly and PDF